Standaard tour

Stadswandeling Zierikzee met gids

Maak kennis met Zierikzee en al haar historie. In het hoogseizoen, ontdek je tijdens een wandeling met een van onze stadsgidsen alle pareltjes van deze gezellige Zeeuwse stad. De gids vertelt je alle ins en outs over de stad en de vele monumenten die hier te vinden zijn.

Natuurlijk zie je tijdens de wandeling alle bekende highlights waar Zierikzee om bekend staat:

 • De Dikke Toren
 • Middeleeuwse stadspoorten
 • Het Gravensteen

Daar blijft het niet bij, want de ervaren gidsen kennen de stad door en door. Ze laten je de stad graag zien door hun ogen, zodat ook jij alle interessante plekjes van Zierikzee werkelijk kunt ontdekken.

“De Dikke Toren of toch de St. Lievensmonstertoren?”

De Dikke Toren wordt in de volksmond eigenlijk altijd zo wordt genoemd, maar weet je dat dit niet de officiële naam is? Het is een koosnaampje die de toren van de Zeeuwen heeft gekregen. In officiële stukken wordt dit de St. Lievensmonstertoren genoemd. Het was oorspronkelijk de bedoeling dat deze een stuk hoger zou worden. Toen het geld op was, is de bouw stilgelegd en is deze nooit meer afgemaakt. Met 62 meter hoogte is de Dikke Toren alsnog hét icoon van Zierikzee, dat van grote afstand al te zien is.
Voor veel inwoners van Zierikzee is het aanzicht van de Dikke Toren dan ook een gevoel van thuiskomen.

Gids vertelt over Zierikzee tijdens stadswandeling

Wandelen in Zierikzee Monumentenstad

Met maar liefst 568 Rijksmonumenten is Zierikzee met recht een monumentenstad te noemen. De meesten staan in het gezellige, historische centrum. In sommige straten zijn zelfs bijna alle panden Sommige straten bestaan bijna volledig uit monumenten. Je kijkt je ogen uit, de ene gevel is nog mooier dan de andere. Of je nu al vaak in Zierikzee bent geweest of dat het de eerste keer is dat je deze prachtige stad bezoekt, tijdens de wandeling zul je altijd weer nieuwe dingen ontdekken die je nooit eerder zijn opgevallen.

Kijk tijdens de rondwandeling dus ook zeker regelmatig naar boven. Je ziet hier zoveel mooie gevels en het leuke is dat ze allemaal uniek zijn. De een heeft veel kleine raampjes, de ander juist weer schitterende details. Tijdens het rondje Zierikzee zie je het allemaal. Gelukkig zijn de deskundige gidsen er om je te wijzen op alle prachtige elementen die je in deze historische stad kunt vinden.

Praktische informatie over de stadswandeling

Ontdek Zierikzee met alle highlights en Rijksmonumenten tijdens de stadswandeling door het historische centrum. Een onmisbaar uitje tijdens jouw verblijf op Schouwen-Duiveland.

Hieronder zetten we even de praktische zaken op een rij, zodat je weet wat je kunt verwachten.

 • Start: in het hoogseizoen wekelijks op zaterdag om 11.00 uur (wilt u liever een tour op dinsdag of donderdag, boek dan een tour bij Zeeland Guided Tours)
 • Afstand: 3 kilometer
 • Duur: 75 minuten
 • Kosten: € 10,00 per persoon
 • Vertrek: vanaf P1 Havenpoort
 • Maximaal aantal deelnemers: 20 personen
 • Geschikt voor kinderen
 • Honden zijn toegestaan

Voor minder validen raden wij aan een privétour te boeken. De wandeling wordt dan afgestemd op de mogelijkheden en het eigen tempo, zodat je Zierikzee optimaal kunt beleven.

Onze gidsen spreken verschillende talen. Het is naast Nederlands, ook mogelijk om de stadswandeling met gids te boeken in het Engels, Duits, Italiaans of Frans.

Wil je ontdekken welke verborgen pareltjes Zierikzee te bieden heeft? Boek dan nu de stadswandeling door het historische centrum met een van onze gidsen. We hopen je snel te zien!

Buiten het hoogseizoen deze ontdekkingswandeling door Zierikzee maken? Boek dan een privétour, waarin de gids jou alles vertelt over deze bijzondere stad.

Boek je tour online

Gebruik onderstaande formulier om makkelijk en snel online een tour te boeken. Vul de benodigde gegevens in en je ontvangt een bevestiging per e-mail.

Kalender word geladen......

Selecteer tijd:

Naam:

E-mailadres:

Telefoonnummer:

Gewenste taal van de tour:

Aantal personen:

Eventuele vragen of opmerkingen:

Prijs: 0,00

  Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden